Complimentendag actie loopt uit de hand: massale vraag naar positiviteit op de werkvloer

De Meisjes van het Compliment, de vrolijke experts in het verbinden en verblijden van mensen, hadden een droom. Zou het niet té gek zijn als we op de leukste dag van het jaar, Nationale Complimentendag, zoveel mogelijk mensen kunnen complimenteren? Ja, geweldig! Maar, dat kunnen we niet alleen, dachten ze. En dus verzonnen ze een té gekke actie: iedereen mocht deze week GRATIS hun Complimentenkaartjes bestellen en uitdelen op de werkvloer. Één ding zagen ze echter volledig over het hoofd: de vraag naar positiviteit op de werkvloer is enorm! Zó groot, dat ze het allemaal niet meer konden bolwerken. En zo werden ze het slachtoffer van hun eigen succes.

Hoeveel mensen zouden aan deze actie meedoen? Het zou leuk zijn als het er tien zijn, dachten ze van tevoren. En dan zou iedereen 10 Complimentenkaarten ontvangen. Super! 100 kaarten, die hadden de Meisjes van het Compliment nog wel op voorraad. Ze maakten een leuk filmpje, koppelden er een social media actie aan op Facebook, en wachtten het rustig af. Hoewel, rustig … de aanvragen denderden binnen! Op woensdagavond stond de teller al op 876 aanvragen, van organisaties uit het hele land tot aan België. De Meisjes belden elkaar in paniek op. Zoveel kaarten, die hebben we helemaal niet! En de actie zou nog een dag langer doorgaan. Wat nu?

Ze doorzochten hun voorraadkelder, en vonden links en rechts nog wat losse kaartjes, ze belden alle Meisjes uit het land op om te vragen wie er nog wat verloren kaartjes overhad, bestelden een spoedje bij de drukker en zo sprokkelden ze toch nog genoeg kaartjes bij elkaar. Op donderdagmiddag was het net een groot postkantoor bij De Meisjes van het Compliment. Enveloppen en kaarten vlogen door de lucht, adressen werden ijverig gesorteerd, postzegels geplakt en zo vonden klokslag 17.55 uur, alle 898 enveloppen hun weg naar de brievenbus.

Benieuwd hoe dit afloopt op Complimentendag? We vertellen het snel …