Verhoog je werkplezier met complimenten

Het is een gegeven dat mensen productieve wezens zijn, die veel presteren. Soms gaat dit presteren in tegen de geestelijke en emotionele gezondheid van ons ‘zijn’. Dit heeft op vele vlakken in ons leven gevolgen: weinig verbondenheid, geen erkenning, geen waardering wat leidt tot stress, burn-out, eenzaamheid en het gevoel van een ‘leeg’ werkleven.

Door de menselijkheid te verhogen op de werkvloer, creëren we een gezonder werkklimaat en een sterkere verbondenheid onderling. Door op de werkvloer vervulling te geven aan de primaire basisbehoeften als erkenning en waardering, verhoog je het gevoel van geluk en welzijn.

Workshop: Kracht van het Compliment

Sinds meer dan 12 jaar is uit onderzoek bekend dat de kracht van waardering belangrijker weegt dan de extrinsieke beloning van geld. Door de grondbeginselen te leren van werkelijke waardering, zul je een toolkit krijgen, waar je de rest van je carrière profijt van hebt: jijzelf en de mensen om jou heen.

Tijdens de training Kracht van Compliment besteden we naast non-verbale communicatie ook aandacht aan de verbale communicatie. Welke woorden hebben kracht in zich? Op welke manier creëer je verbinding door de inzet van waardering? Hoe ziet impactvolle waardering eruit?

Met de begrippen: verbinding, openheid, kwetsbaarheid, (zelf)vertrouwen, focus, positieve stemming, lef en daadkracht gaan we werken.

Wat ga je leren?

We zullen stil staan bij de eigen manier van geven en ontvangen van waardering. Hoe en waar geef jij een compliment? Wanneer geef jij een compliment? Welke reacties krijg je als je een compliment geeft? Hoe ontvang je een compliment?

Complimenten die je maakt en geeft zijn oprecht en specifiek en gaan echt over de persoon: wat impact heeft op de werknemer. Complimenten verhogen het werkplezier en verminderen de werkstress.

Aan het eind van deze training, heb je de inzichten verzameld wat een waarlijk compliment krachtig maakt, je hebt de verschillende vormen van complimenteren ervaren met diens effecten en vooral kom je zelf met een enorme glimlach uit deze training lopen.