Workshop: Kracht van een Compliment

Hoe geef je een compliment waarmee je iemand echt kunt raken? Zo’n onvergetelijk, oprecht, krachtig en treffend compliment dat het hart verwarmt en nog heel lang beklijft? De Meisjes van het Compliment kennen de kracht van het compliment… en delen het graag met jou! In een zeer effectieve en authentieke workshop leren zij jou de kneepjes van het mooiste en dankbaarste vak ter wereld: complimenteren. Schrijf je vandaag nog in!

Een goed compliment geven is  geen Rocket Science, maar de plank wordt vaak misgeslagen. We voelen ons kwetsbaar tijdens het geven van een compliment, zijn onzeker over hoe onze woorden op de ander overkomen of bijvoorbeeld bang om een verkeerde indruk te geven. Sommige mensen kiezen er daarom liever voor om niet te complimenteren. Hoewel de intentie natuurlijk goed is bedoeld, is het zonde om zo’n waardevolle kans te laten schieten, want het kan echt anders! Wij staan klaar om jou te leren wat ervoor nodig is om werkelijk in de diepte te complimenteren, verder dan de buitenkant of zelfs het waarneembare gedrag.

Een goed compliment werkt beter dan een bonus
Je presentatie is net achter de rug, en een collega loopt langs je bureau. ‘Goed gedaan!’ De collega tegenover je steekt ook haar duim op. ‘Top!’ Prettig? Natuurlijk, maar het kan zo veel beter. Niet alleen in de woonkamer, maar ook op de werkvloer zijn complimenten onmisbaar. Ze zorgen voor een positieve werksfeer, verbinding tussen collega’s en verhogen de productiviteit! Onderzoeksbureau McKinsey concludeerde al in 2011 dat complimenten, en de tijd en aandacht van managers, meer motiveren dan geldelijke beloningen.

Dit gaan we doen
Wat is een ‘goed’ compliment? Hoe kun je de ander echt zien en ontdekken wat hem of haar bijzonder maakt? Hoe vind je de juiste woorden voor wat je ziet en nog belangrijker, hoe breng je dat dan over?  Wat zijn de geschreven en ongeschreven regels in complimentenland? Dit en nog (veel) meer komt aan bod in een minimaal 1 uur durende workshop vol eyeopeners en nieuwe inzichten. We laten je niet alleen ervaren wat de werkelijke kracht van ‘impactvolle’ complimenten is, je gaat pas naar huis als je weet hoe je dit gevoel ook kunt overbrengen op de ander.

Ja, dat wil ik!
Ben jij toe aan persoonlijke aandacht en contact met je collega’s of vrienden door middel van positiviteit? Is jouw nieuwsgierigheid gewekt? Neem dan vandaag nog contact met ons op en maak samen met jouw team de kunst van het complimenteren eigen. Dan maken we met elkaar wereld nóg een beetje leuker.